Lažna fotografija o napadu policije na dijete u NK(FOTO)
Foto: Flickr

Policija: Zloupotreba djece

Lažna fotografija o napadu policije na dijete u NK(FOTO)

"Aposlutno je netačno da su službenici Centra bezbjednosti Nikšić nanijeli povrede bebi koja se navodno nalazila u kolicima prilikom intervencije policije tokom nereda u ovom gradu jer fotografija bebe koja je objavljenja ne samo da nije iz Nikšića već je preuzeta sa interent stranice iz inostranstva, kao što je to i objavljeno danas u većini medija", saopšteno je iz Uprave policije.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografije bebe sa povredom u predjelu glave koja su podijelili i jedan od lidera  Demokratskog fronta, Nebojša Medojević i stranica Marko Milačić - Prava Crna Gora.

18

Međutim, ubrzo je utvrđeno da se radi o montaži, pa su objave uklonjene, a reagovala je i policija.

"Objavljivanje lažne fotografije bebe predstavlja klasični oblik lažne vijesti i širenja dezinformacija kao i grubog zloupotrebljavanja djece.

Policija je upoznala nadležno tužilaštvo i postupanje u odnosu na ovaj slučaj je u toku", navodi se u saopštenju.

202005150905447de6417279fe4a3991373eda2d768dc97b73606c01795b5ceba3b5b19f0faf0a

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.