Zaključao lopova unutar automobila pomoću aplikacije na telefonu
Ilustracija

Neuspjela pljačka Teslinog automobila

Zaključao lopova unutar automobila pomoću aplikacije na telefonu

Aplikacija vlasnicima Tesla automobila, između ostalih funkcija, nudi mogućnost startovanja i isključivanja motora, te zaključavanja i otključavanja vrata.

Jedna od praktičnih opcija koje su na raspolaganju vozačima Tesla Modela 3 jeste da mogu da kontrolišu funkcije svog automobila putem smartfona. Iako je ova mogućnost uvedena prije svega zbog praktičnosti, u ekstremnim situacijama može da posluži i kao dodatna zaštita od krađe vozila, prenosi B92.

To je pokazao jedan vlasnik Modela 3 iz Kalifornije, kada je zahvaljujući prisebnosti i aplikaciji zaključao lopova u svom vozilu i na taj način spriječio krađu automobila.

Incident se dogodio 8. maja u prijepodnevnim satima, kada je Čarli Smit (21) otvorio vrata Modela 3 dok je vlasnik sjedio unutra, vičući na njega da odmah napusti vozilo. Vozač ga je poslušao i izašao iz automobila.

Međutim, dok je lopov pokušavao da odjuri Teslom sa lica mjesta, prisebni vlasnik je pomoću smartfona isključio elektromotor i zaključao vozilo, nakon čega je pozvao policiju. U trenutku kada su policajci stigli na lice mjesta, lopov se preznojavao zaključan u automobilu, a pošto su ga uhapsili utvrdili su da je bio pod dejstvom droge.

To je vjerovatno i jedan od razloga zašto nije uspio da otključa automobil iznutra i pobjegne. Drugi je to što je dugme za otključavanje vrata u Teslinom Modelu 3 neupadljivo, pa nekome ko nema iskustva sa ovim automobilom nije lako da ga pronađe. Pogotovo u stresnoj situaciji u kakvoj se našao ovaj kradljivac vozila u pokušaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.