Građani ispred zgrade suda, čekaju saslušanje Joanikija i sveštenika
Foto: RTV Nikšić

ODT: Odluka u zakonskom roku

Građani ispred zgrade suda, čekaju saslušanje Joanikija i sveštenika

Ispred Osnovnog suda u Nikšiću počelo je nakon devet časova okupljanje građana koji su došli da daju podršku episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, kome je nakon litije koja je održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, određeno zadržavanje do 72 sata.

U toku je sprovođenje određenih istražnih radnji, saslušanje svjedoka i kompletiranje video dokumentacije. Kako je saopštio za RTV NK državni tužilac i portparol ODT Stevo Šekarić, odluka o daljem toku predmeta biće donijeta u zakonskom roku.

Pored Joanikija u pritvoru se nalaze i sveštenici Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević.

Njima se na teret stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.