Održan moleban ispred hrama, Perović: Čekamo sjutrašnji dan da vidimo šta će da se desi
Foto: Pobjeda

Održan moleban ispred hrama, Perović: Čekamo sjutrašnji dan da vidimo šta će da se desi

Stotinak građana okupio se na molebanu ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović pozvao je vjernike da se raziđu nakon molebana. Građani su su se nakon službe mirno razišli.

Perović je kazao da se "gnušaju i preziru način na koji su uhapšeni Joanikije i sveštenici u Nikšiću".

- I način na koji danas premijer ne govori istinu kad je u pitanju čitav ovaj događaj. U danima kad prolazi epidemija i nema više zaraženih, sad su došli da optuže ljude sabrane da ćemo mi izazvati epidemiju. Sad pošto smo se bogu pomolili i vidim da svi djelite ove riječi, molim vas da se raziđemo, to je najpametnije. Da ne učinino ništa što bi spriječilo Joanikija i sedam sveštenika da proslave Boga. Čekamo sjutrašnji dan da vidimo šta će da se desi, veliki su pritisci iz međunarodnih centara. Obratili smo se sa zahtjevom da ih sjutra ujutru puste, ako tako ne bude eto nas opet na ovome mjestu. Sjutra kad nas vide neka hapse jednog po jednog. Mitropolit Amfilohije je rekao da prvo uhapse njega. Nećemo dati da njega hapse prije nego nas sve uhapse - rekao je Perović.

Građani su se okupili u znak portesta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedam sveštenika.

Pobjeda 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.