Beograd: Održan moleban podrške sveštenstvu u CG u Hramu Svetog Save
Foto: B92

Beograd: Održan moleban podrške sveštenstvu u CG u Hramu Svetog Save

U kripti Hrama Svetog Save na Vračaru danas je održan moleban podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenom sveštenstvu u Crnoj Gori.

Moleban je služio vikar patrijarha Irineja Stefan Šarić koji je rekao da Srbi najviše stradaju u Crnoj Gori iako smo jedan narod,prenosi B92.

"Daće Bog se uzdigne narod srpski u svim krajevima gdje Srbi žive", poručio je Šarić.

Vjernici, koji su došli da pruže podršku uhapšenom sveštenstvu SPC u Crnoj Gori su tokom molebana držali distancu i poštovali sve preporuke u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Podsjetimo, Sinod SPC najoštrije je osudio hapšenje vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenstva u Crnoj Gori, a pozvalo je crnogorsku vlast da prekine sa progonom srpskog naroda u toj državi.

Oko 19 časova građani su počeli da se okupljaju ispred crkve Svetog Marka u Beogradu.

Mnogi od njih nosili su zastave Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.