Ilustracija

EK

"EU ohrabruje crnogorske vlasti da pronađu pravi balans"

Povodom sinoćnjih okupljanja i sukoba demonstranata i policije u više crnogorskih gradova, kao i privođenja novinara Veliše Kadića prilikom radnog zadatka, u Evropske komsije su saopštili da je potrebno naći pravi balans između slobode okupljanja i proporcionalnog djelovanja.

U Briselu takođe naglašavaju da pomno prate kretanja u Crnoj Gori, uz poziv na suzdržanost i poštovanje vladavine prava.

"EU ohrabruje crnogorske vlasti da pronađu pravi balans između podržavanja slobode okupljanja i izražavanja i proporcionalog djelovanja, podsjećajući da je to osnovna vrijednost EU i ključni element procesa pridruživanja Crne Gore EU, u ovako izazovnom periodu za sve nas“, saopšteno je RTCG iz sjedišta Evropske komisije.

Iz Brisela poručuju i da EU pomno prati kretanja u Crnoj Gori.

“U tom kontekstu, pozivamo sve strane da pokažu suzdržanost i poštovanje vladavine prava. Sve eventualne povrede zakona trebalo bi da rješavaju nadležne domaće vlasti, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim standardima“, navode u Evropskoj komisiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.