Pikantna čorba od pečuraka
Ilustracija

Pikantna čorba od pečuraka

Okrepljujuće čorbasto jelo sa pečurkama i tjesteninom.

Sastojci:

1 glavica luka

500 g pečuraka

2 ljute papričice

50 ml soja sosa

4 kašike vinskog sirćeta

300 gr tjestenine po izboru

zeleno povrće (blitva, spanać, mladi kupus)

začinsko bilje

susam

ulje

so, biber

Priprema:

Zagrijte ulje u šerpu sa dubokim dnom pa prodinstajte očišćen i sitno nasjeckan luk. Posolite i pobiberite pa dodajte očišćene i nasjeckane pečurke.

Dodajte jednu sjeckanu papričicu i pečurke i dinstajte ih u sopstvenom soku dok ne omekšaju, petnaestak minuta.

Sačekajte da tečnost potpuno ispari, a pečurke dobiju tamnu smeđu nijansu. Sipajte soja sos i sirće, pa nalijte oko litar i po vode.

Neka polako provri, pa posolite i pobiberite. Kuvajte na tihoj vatri da se svi ukusi sjedine petnaestak minuta.

U međuvremenu, skuvajte tjesteninu u velikoj šerpi punoj posoljene vode i dobro je ocijedite. Zeleno povrće po želji (blitvu, spanać, mladi kupus) možete da kratko obarite na pari ili da upržite na malo ulja.

Dodajte nudle u čorbu, ostavite da kratko odstoji, pa servirajte u činijicama i dodajte zeleno povrće ili začinsko bilje. Pospite susamom i dodajte ljutu papričicu po ukusu.

Prijatno!

 

Izvor: Lepa i Srećna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.