Mrki medvjed se odomaćio na Biogradskoj gori, pogledajte snimak (VIDEO)

Mrki medvjed se odomaćio na Biogradskoj gori, pogledajte snimak (VIDEO)

Kamere zamke, koje su postavljene na odabranim lokacijama kako bi pratili prisustvo divljih životinja u nacionalnim parkovima, u srijedu,13. maja, zabilježile su sad već domaćeg stanovnika NP Biogradska gora, mrkog medvjeda.

Odomaćeni stanovnik riška kamenje tražeći hranu, izgladnio nakon dugog zimskog sna, okružen zelenilom nabujale proljećne prašume, uvijek u blizini hranilišta. Predstavnik je divljine i netaknute prirode - navode iz Nacionalnih parkova Crne Gore-

Snimke sa kamera zamki je obezbjedila Služba zaštite NP Biogradska gora.

Obilazeći teren, nadzornici Parka redovno preuzimaju video materijal sa kamera zamki koje su postavljenje u okolini Biogradskog jezera.

Ovo zaštićeno prirodno područje pruža idealne uslove za život brojnih životinjskih vrsta, među kojima, i mrkom medvjedu. Medvjedi imaju potrebu za velikim staništem kako bi se nesmetano kretali, hranili, razmnožavali i našli mjesta za zimski san, ističu iz NPCGa.

Postavljanje kamera zamki, formiranje Edukativnog kutka u NP Biogradska gora u Kolašinu u prostorijama upravne zgrade, kao i niz drugih aktivnosti, realizovani su u saradnji sa NVO „Parkovi Dinarida“ u okviru projekta „Posmatranje medvjeda u NP Biogradska gora“. Projektne aktivnosti posvećene su razvoju turizma orijentisanog na prirodu uz promovisanje mjera zaštite i unaprjeđenja staništa medvjeda i sprječavanja krivolova, podsjetili su iz ovog preduzeća.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.