Na ulicama Dubaija bez maske viđeni su samo ovakvi „prolaznici“ (FOTO)
Foto: Dubai

Na ulicama Dubaija bez maske viđeni su samo ovakvi „prolaznici“ (FOTO)

U Dubaiju su mJere protiv širenja koronavirusa veoma stroge. Nošenje maske je obavezno, a kazna za one koji se van svog doma nađu bez zaštite za nos i usta je 1.000 dirhama, to jest oko 30.000 dinara. Ipak, danas je u strogom centru ove metropole viđen jedan ljepotan bez maske.

Na ulicama Dubaija, naročito u blizini lokacija važnih za turiste, često je toliko velika gužva da se jedva provlačite između ljudi. Ovih dana to nije tako zbog, pogađate, koronavirusa koji je poremetio normalne tokove života i u tom kraju planete. 

Kretanje nije zabranjeno, ali zaštita i odgovorno ponašanje su obavezni. Za one koji se ne pridržavaju propisanih mjera, kazne su visoke.

Izlazak iz kuće bez maske na primjer košta 1.000 dirhama, to jest 29.600 dinara. Zbog toga je malo onih koji je ne nose.  

Ipak, danas je u strogom centru ove metropole, u blizini Muzeja grada Dubaija viđen ljepotan bez maske koji je pozirao dok su ga prolaznici fotografisali.

Kaznu neće da plati jer je u pitanju soko, a oni za sada ne moraju da se štite od koronavirusa jer nije zabilježeno da ove ptice mogu da se zaraze ili da prenesu ovaj virus na ljude, prenosi RTS.

SokoucentruDubaijaf1

Soko u centru Dubaija

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.