Počinje normalizacija drumskog saobraćaja, iz policije pozivaju na oprez i najavljuju pojačane kontrole
ilustracija

Počinje normalizacija drumskog saobraćaja, iz policije pozivaju na oprez i najavljuju pojačane kontrole

Iz crnogorske policije apelovali su na vozače da odgovornim ponašenjem doprinesu bezbjednosti u saobraćaju te s obzirom na ublažavanje mjera NKTa najavili pojačane kontrole.

Uprava policije podsjeća da će odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela Vlade Crne Gore, od petka 15. maja, odnosno 14. - 15. maj od ponoći biti dozvoljen saobraćaj putničkim i taksi vozilima, u kojima je dozvoljen broj osoba shodno saobraćajnoj dozvoli, a od ponedjeljka i unutrašnji javni, putni i željeznički prevoz. 

"S obzirom na normalizaciju drumskog saobraćaja i očekivanu povećanu frekvenciju na svim saobraćajnicama apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ličnoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.", saopštila je Uprava policije.

Najavili su i pojačane kontrole

"Službenici saobraćajne policije će u skladu sa zakonom, prvenstveno kroz preventivne aktivnosti i povećano prisustvo na najfrekventnijim saobraćajnicama, ali i pojačanim kontrolama, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih prekršaja, nastojati da utiču na ponašanje vozača  i doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju drumskog saobraćaja.", poručuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.