BG: Crnogorcu određen pritvor do 30 dana, osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju
Foto: MUP Republike Srbije

Upao naoružan u lokal na Vračaru

BG: Crnogorcu određen pritvor do 30 dana, osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana crnogorskom državljaninu Milošu Miljanoviću (33) koji je u ponedeljak popodne naoružan i s maskom na licu ušao u kafić na Vračaru.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donio je sinoć rješenje kojim je M. M. odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i zbog uznemiravanja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz suda.

M. M. i njegov branilac imaju pravo da se žale na ovo rješenje krivičnom vanpretresnom vijeću u roku od tri dana

M. M. se ranije danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, prenosi Tanjug.

"Njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, koje se odnosi na tri oštećena lica, kao i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Policija je M. M. uhapsila juče rano ujutru dok je spavao. Kod njega je pronađen automatski pištolj "uzi" sa prigušivačem, silikonska maska i garderoba koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

On se sumnjiči da je u ponedeljak oko 17 časova, naoružan ušao u baštu kafića na Vračaru, da bi vrlo brzo iz njega pobjegao u nepoznatom pravcu.

Nije upotrijebio vatreno oružje, niti je bilo ko povrijeđen, ali su gosti panično bježali iz lokala kada su ga vidjeli.

Sve su zabilježile sigrnosne kamere, a snimak se brzo proširio društvenim mrežama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.