Savjet: Mladić sa snimka napao policijskog službenika s leđa
Foto:Screenshot

Policija sinoć u Pljevljima opravdano upotrijebila suzavac

Savjet: Mladić sa snimka napao policijskog službenika s leđa

Policija je sinoć u Pljevljima opravdano upotrijebila hemijska sredstva, jer su napadnuti kamenicama, flašama i upaljačima, ocijenjeno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

"Upotrijebljena je hemija kao sredstvo prinude i okupljena masa je rastjerana. Na osnovu raspoloživih podataka, Savjet je ocijenio da je upotreba tog sredstva prinude bila opravdana".

Sinoć do ponoći se zdravstevnoj ustanovi u Pljevljma javilo troje građana - dvoje odraslih i jedno dijete i četiri policijska službenika.

"Povreda kod građanke nije nastala neposrednim postupanjem policijskog službenika nego je pretpostavka ljekara da je do povrede došlo od patrona upotrijebljene hemije. Radi se o obliku opekotina. Ostali građani su se javili zbog dejstva suzavca na oči. U slučaju djeteta pregled je obavio očni ljekar dok se u slučaju odraslog građanina radi o povredi, posjekotinu, ispod koljena (dejstvo manjeg kamena). Nakon pregleda sva lica upućena na kućno liječenje. Trojica policijskih službenika nakon ukazane prve pomoći su otpušteni. Jedan policajac je zadržan na odjeljenju hirurgije. Obavljen je jutros pregled od strane urologa i tokom dana će reći dalju dijagnostiku.", saopštio je Savjet.

Savjet je kontrolisao i incident sa snimka gdje grupa policijaca tuče jednog mladića u Pljevljima.

"Povodom objavljenog snimka intervencije prema jednom mladiću, Savjet je utvrdio njegov identitet i on je prema navodima policije napao policijskog službenika s leđa. Trenutno se nalazi u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima. Sprovodeni su potrebni zdravstveni i specijalistički pregledi. Načelnik CB Pljevlja je ostvario profesionalnu komunikaciju sa roditeljima mladića. Savjet je preporučio obazrivo i profesionalno postupanje policije jer se radi o osobi sa invaliditetom i zatražio je kompletnu dokumentaciju kako bi se provjerilo postupanje prema njemu", kaže iz Savjeta.

Snimak napada na policiju:

 

Iz Savjeta napominju da je u Pljevljima situacija sada mirna i redovna.

 

 

Haotično u Pljevljima, u sukobu povrijeđeni i građani i policajci

U Pljevljima se sinoć okupio veći broj građana u znak protesta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika. Tom prilikom došlo je od sukoba sa policijom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.