Foto: DCG

Bečić sa Božovićem

"Samo primitivna politika svađa i dijeli"

Danas su se u sjedištu Demokratske Crne Gore sastali predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i ambasador Republike Srbije dr Vladimir Božović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore poželio je srdačnu dobrodošlicu ambasadoru Božoviću ističući da uzajamne državne, porodične i bratske veze ne može niko narušiti, jer su one uvijek bile iznad uskopartijskih i ličnih interesa. Bečić je kazao da samo providna i primitivna politika svađa i dijeli.

Kako je saopšteno iz DCG-a, upoznao je uvaženog gosta da su Demokrate nastale iz potrebe promjene odnosa na crnogorskoj političkoj sceni, potrebe pomirenja, jačanja međunacionalne i međuvjerske tolerancije, vraćanja povjerenja u politiku i političare i izmještanje fokusa sa primitivne svađalačke politike na ono što su stvarni problemi i rješenja.

Dodao je da su Demokrate pokazale da pobjede u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama i Tuzima za Crnu Goru nisu opasnost, već moralna i finansijska renesansa.

"U tim opštinama smo pokazali da možemo sarađivati sa svima osim sa DPS-om. Sa jedne strane sa srpskim nacionalnim partijama, sa druge strane sa crnogorskim nacionalnim partijama, kao i sa političkim subjektima građanske orjentacije“ , naglasio je Bečić.

Predsjednik Demokrata je saopštio da su Demokrate partija koja pod istim krovom ima ljude svih vjera i nacija.

"Napravili su spoj mladosti i iskustva gdje mladost predvodi, a iskustvo savjetuje. Ne zavise od bilo kojih neformalnijh i formalnih centara moći. Autentični su i ne tipičan subjekt na političkoj sceni Crne Gore i predvodnici smjene generacija. Na planu spoljne politike zalažu se za čvrstu integraciju sa EU ističući da je Crna Gora nezavisna i međunarodno priznata te da je politika budućnosti politika u koju vjeruje i za koju se čvrsto zalaže", navodi se u saopštenju.

Foto3

Sa sastanka, foto: Demokrate

Bečić je kazao da je skandalozna, neprirodna, neprimjerena i isključivo politički motivisana aktivnost Uprave policije koja je rezultirala hapšenjem episkopa Joanikija, sveštenstva i monaštva ističići da je NKT klasično partijsko tijelo DPS-a formirano za obračun sa političkim neistomišljenicima i aktivirano za potrebe dizanja rejtinga DPS-a i vođenja izborne kampanje ovog političkog subjekta.

„Kada se hapse opozicionari, poslanici i funkcioneri, progone crkveni velikodostojnici, hapsi i zadržava episkop, sveštenstvo i monaštvo, onda je apsurdna simulacija demokratije u Skupštini Crne Gore i učešće u institucijama sistema koje su na žalost pod direktnom kontrolom jednog čovjeka i jedne partije“, istakao je Bečić.

"Božović se srdačno zahvalio na toploj dobrodošlici predsjedniku Demokrata, nakon čega se kratko osvrnuo na prioritete diplomatske službe Republike Srbije u Crnoj Gori i naveo da kao ambasador ima dužnost da unapređuje saradnju između dvije države uprkos svim izazovima sa kojima se danas suočavamo.

Ambasador je naveo da je prije svega riječ o unapređenju odnosa između Srbije i Crne Gore na planu ekonomske, privredne, naučne, tehnološke i kulturne saradnje, a naročito saradnje na planu integracija obje države u Evropsku uniju.
Sagovornici su se složili da treba raditi na prevazilaženju problema koji imaju studenti iz Crne Gore u Republici Srbiji, i kazao da se aktivno radi na prevazilaženju postojećih prepreka.

"Slijedeći zajedničko saopštenje predsjednika Republike Srbije i njegove svetosti patrijarha Irineja, izražavam duboko žaljenje povodom hapšenja episkopa Joanikija, i uvjerenje da će vladika Joanikije i ostali uhapšeni sveštenici biti pušteni na slobodu u najkraćem mogućem roku“, istakao je ambasador Božović i izrazio nadu da će se poslednji događaji riješavati mirnim i nenasilnim metodama", naveo je Božović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.