U Tokiju

Preminuo japanski sumo-rvač od posledica koronavirusa u 28. godini

U Tokiju je od posljedica zaraze koronavirusom preminuo 28-godišnji japanski sumo-rvač Šobuši, pravog imena Kijotaka Suetake, prenijeli su japanski mediji.

Šobuši je hospitalizovan još u aprilu, a u srijedu je preminuo pošto mu je zbog virusa otkazalo više organa.

On je prvi sumo-rvač koji je preminuo od novog virusa, a prethodno su u bolnici zbog te zaraze bile njegove kolege iz škole Takadagava. Za sada nije poznato da li su se oni u potpunosti oporavili.

Šobuši je profesionalac od 2007. godine, a bio je na 11. mjestu sandame divizije u tom sportu. On je prva osoba u Japanu koja je od virusa umrla, a da je mlađa od 30 godina.

Veliki ljetnji sumo turnir, koji je trebalo da se održi u tokijskoj Rjogoku Kokugikan areni od 24. maja do sedmog juna, otkazan je zbog bojazni da bi mogao da doprinese širenju zaraze. To je drugi put da je to veliko takmičenje orkazano u bogatoj istoriji, prvi put se to dogodilo 2011. godine zbog velikog skandala u vezi sa klađenjem, prenosi N1.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.