Sveštenici iz Bijelog Polja saslušani u policiji
Sinoć na Glavnom bjelopoljskom trgu, foto: Screenshot

Zbog prisustvovanja protestnom skupu

Sveštenici iz Bijelog Polja saslušani u policiji

Sveštenici Darko Pejić i Siniša Janković pozvani su sinoć oko 22 sata na informativni razgovor u Centar bezbjednosti u Bijelom Polju, zbog prisustvovanja protestnom skupu dva sata ranije u centru grada. Pored njih na razgovore je pozvano više građana koji su učestvovali na protestu zbog izglasanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i privođenja sveštenika u Beranama.

Više sveštenika te opštine prisustvovalo je protestnom okupljanju u centru grada. Prije spontanog okupljanja na gradskom trgu Bjelopoljci su automolilima uz zvuke sirena kružili ulicama Bijelog Polja. Većina  okupljenih građana nisu nosili zaštitne maske niti su se držali  ropisane distance, prenose Vijesti.

Pejić je potvdio za televiziju Vijesti da su on i Janković saslušavani u Centru  bezbjednosti u Bijelom Polju. 

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Bijelo Polje Vijestima je ranije saopšteno da ne stoje iza organizacije protesta i da je više sveštenika izašlo na ulice po saznanju da su organizovani protesti, kako ne bi bilo nereda. 

Nakon polučasovnog okupljanja i obraćanja Pejića, građani su se mirno razišli.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.