Slovenija: Potvrđena dva nova slučaja koronavirusa, preminula jedna osoba
Ilustracija

Slovenija: Potvrđena dva nova slučaja koronavirusa, preminula jedna osoba

U Sloveniji su u poslednja 24 časa od sprovedenih 1.147 testova potvrđene dvije nove zaraze koronavirusom, pa se ukupan broj zaraženih od početka epidemije povećao na 1.463, saopštila je slovenačka vlada.

Još jedan oboljeli od koronavirusa je umro, pa je ukupan broj preminulih među zaraženima porastao na 103.

U slovenačkim bolnicama je trenutno 38 osoba, od kojih je devet na odjeljenjima intenzivne njege, a još jedan pacijent otpušten je iz bolnice, pa se tako ukupan broj onih koji su sa liječenja u bolnicama nakon oporavka poslati kućama, povećao na 260.

Kako je na konferenciji za novinare, komentarišući najnovije podatke, istakao portparol vlade Jelko Kacin, epidemiološka situacija i dalje se poboljšava, prvi put je broj hospitalizovanih bolesnika od koronavirusa smanjen na manje od 40, a mere popuštanja se, zahvaljujući uspješnom obuzdavanju epidemije, nastavljaju. 

Rad su ove nedjelje obnovile, sa posebnim mjerama zaštite osoblja i pacijenata, stomatološke ordinacije, nakon što su protekla dva mjeseca radile samo regionalne dežurne i to samo za hitne zahvate. 

U tom periodu je u dežurnim stomatološkim ambulantama primljeno i obrađeno više od 11.000 pacijenata, od toga 81 "sumnjivih" slučajeva na koronavirus, ali se tom prilikom nije zarazio nijedan stomatolog niti asistent. 

Za početak iduće nedjelje najavljeno je i otvaranje nižih razreda u osnovnim školama, ali uz posebne epidemiološke uslove i uz rad u manjim grupama, a nastavlja se i otvaranje putničkog saobraćaja, započetog ove nedjelje, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.