Teroristički napad na bolnicu u Avganistanu, ubijene dvije bebe, 12 majki i medicinskih sestara
Foto: EPA

Teroristički napad na bolnicu u Avganistanu, ubijene dvije bebe, 12 majki i medicinskih sestara

U napadu militanata na bolnicu u Kabulu, u kojoj se nalazi odjeljenje za porodilje, ubijene su dvije bebe te 12 majki i medicinskih sestara. Povrijeđeno je još 15 osoba, uključujući i nekoliko djece.

 Napad je izvelo nekoliko naoružanih ljudi, prenosi Index.hr.

U međuvremenu na istoku Avganistana su u bombaškom napadu na sahrani poginule najmanje 24 osobe, piše BBC.

Islamska država (ID) saopštila je da stoji iza napada na sahrani komandira policije u Nangarharu. Još uvijek nije jasno ko je izveo napad na bolnicu, talibani su negirali bilo kakvu umiješanost.

Porodilište u bolnici vodi međunarodna medicinska dobrotvorna organizacija "Medicins Sans Frontieres" (Doktori bez granica, MSF).

Američki državni sekretar Majk Pompeo nazvao je napad na bolnicu "čistim zlom". Pozvao je avganistansku vladu i talibane na međusobnu saradnju kako bi se "počinitelje privelo pravdi".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.