Drugi talas koronavirusa tokom ljeta ili na jesen
Ilustracija

"Sve zavisi od naše discipline"

Drugi talas koronavirusa tokom ljeta ili na jesen

Virusolog sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Ana Banko, vjeruje da će doći do drugog talasa pandemije korona virusa.

"Ja vjerujem da će, ako ne na ljeto, onda na jesen, možda neće biti u tolikom intenzitetu i biće u okviru raznih virusnih infekcija u sezoni, ali će se drugi talas svakako javiti", kazala je Banko za Jutarnji program TVCG.

Ona ističe i da se scenario ne može precizno predvidjeti, a kako dodaje najveća nepoznanica je odnos našeg imuniteta prema virusu.

"Od toga zavisi i taj drugi talas i zavisi od naše discipline", kaže Banko.

Ističe i je razvoj dalje pandemije zavisi ne samo od država pojedinačno, već od svih na globalnom nivou.

Najvažniji su, kako ističe Banko, disciplina i da ne zaboravimo da je virus i dalje prisutan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.