Vlada Crne Gore ispunila 79 odsto obaveza u prvom kvartalu godine
Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore ispunila 79 odsto obaveza u prvom kvartalu godine

Vlada je u prvom kvartalu 2020. godine, i pored pandemije korona virusa sa kojom se vrlo uspješno borila, ispunila 79 odsto svojih obaveza, pokazuje izvještaj o planu rada Markovićevog kabineta koji je usvojila Vlada.

Programom rada Vlade Crne Gore za prvi kvartal 2020. godine planirano je ukupno 100 tema, od čega 46 tema iz nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i 54 teme iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem.

"Od ukupnog broja planiranih tema, realizovana je 41 iz nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i to: 39 iz tematskog dijela i dvije teme iz normativnog dijela, kao i 38 iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem, i to: 30 iz tematskog dijela, četiri teme iz normativnog dijela Programa, kao i četiri prioritetna razvojna projekta, pa ukupna realizacija Programa rada Vlade Crne Gore za prvi kvartal 2020. godine iznosi 79 odsto", navodi se u izvještaju.

Pored tema predviđenih programom rada Vlade Crne Gore za 2020. godinu, Vlada je u prvom kvartalu 2020. godine, razmotrila ukupno 338 tema i to: četiri prijedloga zakona, 13 uredbi, 76 odluka, 72 informacije, 31 izvještaj, 1 ugovor/sporazum, 22 platforme, dala mišljenje na dvije inicijative i razmotrila 117 drugih tema iz nadležnosti Vlade.

Kad je u pitanju učinak, stoprocentnu realizaciju obaveza imaju: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa deset realizovanih obaveza, Kancelarija za evropske integracije sa sedam, Ministarstvo sporta i Ministarstvo odbrane sa četiri obaveze, Ministarstvo kulture koje je imalo dvije teme i obje ih realizovalo, Ministarstvo nauke sa jednom temom.

Stoprocentnu realizaciju imaju i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Ministarstvo pravde sa po četiri teme i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sa dvije teme.

Gotovo stoprocentni učinak ima i Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je od 15 tema realizovalo 14 sa pocentom realizacije od 93,3 odsto.

Ministarstvo ekonomije od ukupno 15 tema je realizovalo 11 sa procentom izvršenja od 73.3 odsto, Ministarstvo finansija od pet tema realizovalo je četiri sa procentom izvršenja od 80 odsto.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je od ukupno šest realizovalo četiri obaveze sa procentom izvršenja od 66,7 odsto.

Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo prosvjete od ukupno po tri obaveze realizovali su po jednu sa procentom izvršenja od 33 odsto.

Najlošiji učinak ima Ministarstvo zdravlja koje je od ukupno pet tema realizovalo samo jednu sa procentom izvršenja od svega 20 odsto.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.