Realizovana ekstradicija Miloša Radonjića u CG
Miloš Radonjić

Realizovana ekstradicija Miloša Radonjića u CG

Danas je realizovana ekstradicija Miloša Radonjića (34) iz Kotora, iz Republike Hrvatske u Crnu Goru. On je sproveden u Upravu za izvršenje kriivčnih sankcija, saopšteno je iz Uprave policije.

"Radonjića NCB Interpol Podgorica potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca po naredbi Osnovnog suda u Kotoru radi izvšrenja presude tog suda na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Imenovani je od neutvrđenog dana do 18. maja 2016. god u Tivtu neovlašćeno nabavio i držao pištolj marke “Glock 26” bez fabričkog boja i 41 komad pištoljske municije kalibra 9x19 mm, za koji nije posjedovao oružni list a koji je nosio na javnom mjestu 18. maja 2016.", saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv Miloša Radonjića se vodi i krivični postupak pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga.

"On je, kako se sumnja, krajem maja 2010. god prihvatio članstvo u kriminalnoj organizaciju koju su na teritoriji opštine Kotor formirali S.K. i I.B, koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna od četiri godine i teža kazna, a koja je formirana radi sticanja nezakonite dobiti i moći, čije je djelovanje planirano na duže vrijeme, gdje je svaki član imao unaprijed određen zadatak i ulogu", navodi se u saopštenju.

Radonjić je kako se dodaje imao zadatak da obezbjeđuje, radi omogućavanja uživanja opojnih droga, prostorije i opojne droge, kao  protivusluge drugim osobama u cilju zadovoljenja određenih potreba članova kriminalne organizacije, da vodi računa o bezbjednosti drugih članova kriminalne organizacije.

"Prema operativnim saznanjima policije Radonjić se tretira kao član organizovane kriminalne grupe", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.