Preminula od koronavirusa nakon što su je pljunuli na radnom mjestu
Ilustracija

Preminula od koronavirusa nakon što su je pljunuli na radnom mjestu

Prodavačica putnih karata umrla je od posljedica koronavirusa nakon što su je pljunuli dok je bila na radnom mjestu.

Beli Mužinga radila je u martu na stanici u jugozapadnom Londonu, kada ju je neko pljunuo i zakašljao se u nju i koleginicu. Nekoliko dana poslije tog napada obije žene su se razboljele od virusa.

Mužinga, koja je imala istoriju respiratornih problema, primljena je u bolnicu Barnet i stavljena je na respirator, ali je nažalost preminula, navodi Gardijan.

Sindikat je u toku istrage izvještavao o incidentu željezničkom inspektoratu, bezbjednosnom ogranku Kancelarije za drumski i željeznički saobraćaj.

"Nedavno je najavljeno da će 60.000 funti biti isplaćeno preživjelim zdravstvenim radnicima koji umiru usljed pandemije. Naše je mišljenje da ovu nadoknadu treba proširiti i na porodice svih radnika koji su u opasnosti pokušavajući da održe našu zemlju i vitalne službe", rekao je Manuel Kortez, generalni sekretar sindikata radnika željeznice.

"Naša željeznička industrija mora da ozbiljno shvati koji se zadaci smatraju 'ključnim' i da mora zaštititi sve naše članove i putnike", smatra Kortez, a prenosi Gardijan.

Britanska saobraćajna policija pokrenula je istragu o incidentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.