PG: Uhapšena četiri lica, oduzet kokain, heroin, marihuana, novac stečen prodajom droge...
Foto:Uprava policije

PG: Uhapšena četiri lica, oduzet kokain, heroin, marihuana, novac stečen prodajom droge...

Podgorička policija je u sklopu aktivnosti preduzetih prethodnih dana koje su bile usmjerene na suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga pronašla i oduzela različite vrste droga oružje i novac stečen prodajom opojnih droga. Četiri osobe su lišene slobode zbog krivičnih djela a protiv tri lica su podnijete prekršajne prijave.

Policijski službenici su u akcijama sprovedenim od 7. maja do danas oduzela 24 pakovanja marihuane oko 1,7 kg, devet pakovanja kokaina, četiri pakovanja heroina i 40 komada tableta koje se nalaze na listi opojnih droga. Osim droge policija je pronašla i oduzela novac za koji se sumnja da je stečen prodajom opojnih droga i pištolj marke CZ M70  cal. 9mm u ilegalnom posjedu, saopštila je Uprava policije.

Kako se navodi, zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga slobode su lišeni J.P. (24), F.F. (27), A.V. (25) i bezbjednosno interesantno lice V.D. (23).  A.V. se tereti i za krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Policija je kod V.D. pronašla marihuanu i predmete namjenjene za mjerenje i pakovanje opojne droge, u vozilu J.P. pronađene su tablete i heroin dok je kokain pronađen kod F.F. Pretresom stana i vozila A.V. policija je pronašla osam pakovanja marihune težine oko 1,5 kg, pakovanje kokaina, pištolj marke CZ M70 cal. 9mm u ilegalnom posjedu, predmete za mjerenje i pakovanje opojne droge i novac stečen prodajom opojnih droga. ", stoji u policijskom saopštenju.

Preventivnim kontrolama na ulicama Glavnog grada policija je kod  P.B. (19), V.N. (33) i V.I. (22) pronašla i oduzela tri pakovanja opojne droge marihuana.

"Protiv ovih osoba podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.