Ljubljanski aerodrom ponovo otvoren

Ljubljanski aerodrom ponovo otvoren

Ljubljanski aerodrom "Јože Pučnik" ponovo je otvoren za sve komercijalne letove, kako iz Evropske unije, tako i iz trećih zemalja.

Međutim, bez lokalnog avio-prevoznika, ne očekuju se redovne usluge prije juna jer je većina vazduhoplovnih kompanija širom Evrope prizemljena.

Aerodromski operater Fraport Slovenija je saopštio da "pozdravlja odluku Vlade, budući da je ukidanje ograničenja od presudne važnosti za operativno planiranje letova avio-kompanija".

"Većina prevoznika je otkazala putničke letove do naše vazdušne luke do kraja maja. Bez obzira na tu činjenicu, proteklih dana smo se pripremali za dolazak prvih putnika i sprovodili potrebne bezbjednosne mjere za ponovno pokretanje putničkog prometa",navodi se u saopštenju.

Aerodrom u Ljubljani je 17. marta zatvoren za sve komercijalne letove u nastojanju da se zaustavi širenje pandemije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.