Ovo su najčešće greške koje pravite dok pečete kolače ili keks
Ilustracija

Ovo su najčešće greške koje pravite dok pečete kolače ili keks

Želite da obradujete ukućane ili goste ukusnim kolačima i keksom, ali oni nisu ispali najbolje? Ako niste sigurni gdje ste pogriješili, pročitajte šta može da bude uzrok. Uz pomoć ovih savjeta ćete naprviti najbolje kolače.

Ako su vam kolačići previše tvrdi ili ste stavili previše brašna ili nedovoljno ulja ili ste tijesto predugo miješali, a može da se desi da su se kolači prepekli.

Ako su vam kolači tamni to znači da ste stavili ili previše šećera ili ste pekli na visokoj temperaturi ili su se možda kolači predugo pekli.

Ako vam se kolači previše mrve vjerovatno ste stavili nedovoljno jaja ili niste pravilno miješali, a može da se desi da ste stavili previše nekog od sledećih sastojaka: ulja, šećera, sredstva za narastanje (sode bikarbone, praška za pecivo ili kvasca).

Ako su kolači razliveni i bez forme onda ste dodali u sastojke previše ulja, šećera ili sredstva za narasstanje, takođe može da se desi da nema dovoljno brašna ili je tijesto bilo previše toplo pre pečenja, a moguće je da je temperatura rerne bila niska ili je bilo previše ulja u plehu za pečenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.