Hrvatska: Zbog zamjene identiteta sahranjena pogrešna žena
Ilustracija

Ministar bijesan

Hrvatska: Zbog zamjene identiteta sahranjena pogrešna žena

Zagrebački advokat Tomislav Zorić gotovo mjesec dana je vjerovao da je polovinom aprila u Grudama sahranio svoju tetku, dok ga u ponedjeljak uveče nije nazvao hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš koji mu je rekao da je, zbog neobjašnjive zamjene identiteta u splitskoj bolnici, sahranjena druga žena, a da je njegova tetka živa.

"Ja sam tek sada izašao iz stanja šoka. To mi je javio ministar Beroš, bio je jako razočaran i bijesan, izrazio je duboko izvinjenje. Nisam ga znao od ranije, nazvao me sinoć oko osam sati. Kad sam rekao da se događaju te stvari, da mi je jasno kakva je tu bila situacija i koliko je pacijenata starih i dementnih dolazilo u KBC Split, on je rekao da tu nema opravdanja”, ispričao je Zorić.

"Doista, dodao je, s obzirom da sam advokat, jasno mi je šta je odgovornost i odgovorna mora biti isključivo osoba koja ih je zamijenila na prijemu, takve stvari su nevjerovatne", prenio je Index.hr.

"Greška je tim nevjerovatnija što je prezime njegove tetke specifično, njemačko, a prezime druge žene, s kojom je zamijenjena, relativno uobičajeno. Tetka se zove Iva, pokojnica Mara.

"Preduzeli smo sve da se tijelo otpremi, vrlo je komplikovano kad je riječ o drugoj državi. Sve je obavljeno", rekao je Zorić navodeći da je tetka bila smještena na pulmološkom odjelenju splitskog KBC.

Neće, kako kaže, tražiti nikakvu satisfakciju od države. Njegova tetka živjela je u Zagrebu i bila je vitalna do prije dvije godine, kada je udario auto. Kada je iz bolnice poslata u Dom u Seget Vranjici, osoblje je odmah shvatilo da to nije njihova korisnica. Ona je sahranjena u Grudama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.