U Republici Srpskoj još 16 osoba pozitivno na koronavirus
Ilustracija

U Republici Srpskoj još 16 osoba pozitivno na koronavirus

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS izvršeno je testiranje 338 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 16 osoba.

"Riječ je o deset muškaraca i šest žena. Pet muškaraca je mlađe životne dobi, dva muškarca srednje i tri starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i dvije starije životne dobi", navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, prenose Nezavisne.

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Nevesinja i Gacka, po dvije osobe iz Banjaluke, Gradiške i Kneževa, i po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Kozarske Dubice i Ugljevika.

Ukupno devet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.145 slučajeva virusa korona, a oporavila se 461 osoba. Od posljedica Covid-19 preminulo je 77 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 18.674 osobe.

U saopštenju ministarstva se istilče da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno liječi 109 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa, te da je na Odjeljenju Covid-19 hospitalizovano 35 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

"Kod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a sedam osoba je na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 39 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom", navode u saopštenju.

U Bolnici "Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuto je 55 pacijenata sa Covid-19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje osam osoba, u Bolnici "Srbija“ u Istočnom Sarajevu jedan pacijent, u Bolnici "Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru osam pacijenata, u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri pacijenata i u bolnici Gradiška je zbrinuto ukupno osam pacijenata. 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covid 19, u Studentskom centru "Nikola Tesla“ u Banjaluci nalaze se 182 osobe, u Studentskom domu u Trebinju  dvije osobe, u Domu učenika u Bijeljini jedna osoba i u Domu učenika u Doboju četiri osobe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.