Aerodromi CG u prošloj godini zabilježili profit u poslovanju od 14,1 milion eura
Foto: Aerodromi CG

Rekordna zarada

Aerodromi CG u prošloj godini zabilježili profit u poslovanju od 14,1 milion eura

Aerodromi Crne Gore (ACG), kojima gazduje država, u prošloj godini su zabilježili rekordan profit u poslovanju od 14,1 milion eura, pokazuju finansijski iskazi tog preduzeća.

Bilansi Aerodroma su tek u ponedjeljak dostavljeni Poreskoj upravi (PU), a rok je bio 15. april, piše Dan.

Aerodromi su u prošloj godini imali 36,6 miliona eura prihoda, što je 2,6 miliona više nego u 2018, od čega su prihodi od prodaje iznosili 31,9 miliona eura.

Rashodi su iznosili 26,75 miliona eura i oni su u prošloj godini porasli za 2,85 miliona.

Do dobiti od 14,1 milion eura došlo se jer su ostali prihodi iznosili 20,2 miliona, a ostali rashodi 14,6 miliona eura, što je razlika od 5,5 miliona, pa je na kraju godine neto dobit preduzeća iznosila 14,1 milion eura.

U odnosu na 2018. godinu, to je povećanje profita za 4,5 miliona.

Troškovi zarada i naknada zarada prošle godine su iznosile 18,8 miliona eura i u odnosu na 2018. su porasli za 1,5 miliona.

Ta stavka je u odnosu na 2017. godinu veća za skoro pet miliona eura.

Kratkoročna potraživanja preduzeća su porasla za 28,5 miliona eura na 58,5 miliona. Aktiva i pasiva preduzeća prošle godine je iznosila 148,5 miliona, što je za 22 miliona više u odnosu na 2018.

Vlada namjerava da aerodrome Podgorica i Tivat da pod koncesiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.