Rusija: Zapalio se preopterećeni respirator, poginulo pet pacijenata
Foto: Profimedia

Rusija: Zapalio se preopterećeni respirator, poginulo pet pacijenata

Pet pacijenata oboljelih od koronavirusa izgubilo je živote u požaru koji je izbio u ruskoj bolnici, na jedinici intenzivne njege, zbog preopterećenog respiratora, javljaju agencije.

Rusko ministarstvo za vanredna stanja je potvrdilo smrt korona-pacijenata na intenzivnoj njezi u bolnici u Sankt-Peterburgu, no nije navelo o kojem se broju radi.

"Respiratori rade do krajnjih granica. Prema prvim raspoloživim podacima, došlo je do preopterećenja i respirator se zapalio, što je prouzrokovalo požar", rekao je jedan izvor za agenciju Interfax.

Zbog tog je incidenta iz bolnice evakuisano 150 ljudi.

Rusija bilježi 221.344 zaraženih novim koronavirusom SARS-CoV-2. Samo u ponedjeljak je bilo rekordnih 11.656 novooboljelih u jednom danu.

Samo Velika Britanija i SAD imaju više slučajeva zaraze.

U subotu je jedna osoba izgubila život nakon izbijanja požara u moskovskoj bolnici u kojoj se liječe pacijenti oboljeli od covida-19, piše Index.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.