Pljevlja: Velika količina prašine prekriva grad, nadležni tvrde da je sve u najboljem redu
Foto: PV Informer

Poručuju im da se strpe još malo

Pljevlja: Velika količina prašine prekriva grad, nadležni tvrde da je sve u najboljem redu

Zbog jakog vjetra koji je prisutan u gradu, sa deponije Maljevac TE Pljevlja velika količina prašine zasipa grad.

Veselinka Zarubica, glavna inspektorka u Odsjeku za ekološku inspekciju pri Upravi za inspekcijske poslove Crne Gore apelovala je na građane Pljevalja da se još malo strpe jer se radovi na deponiji izvode veoma kvalitetno, a da se prašina diže sa jednog dijela deponije gdje se trenutno ne izvode radovi jer je zemljište porozno i postoji opasnost da mašine propadnu u zemlju.

Ekološka inspekcija je i prije nekoliko dana bila na deponiji Maljevac i imala uvid u kvalitet radova koji se izvode.

Ekološki inspektor iz Pljevalja je još na obuci u odsjeku za ekološku inspekciju Crne Gore.

Direktor ekološkog društva “Breznica” Milorad Mitrović takođe navodi da je ovih dana obišao radove na rekultivaciji deponije Maljevac i da je oduševljen onim što je tamo vidio.

"Elektroprivreda finansira ove radove i trenutno se privode kraju radovi na kaseti dva. Pritom postoji namjera da se kaseta „1” konzervira, a kaseta „3” da se stavi pod stalnu zaštitu i vlaženje. Prašina se vjerovatno diže sa dijela Jelice koja se nalazi na kaseti 1 i najbliža je termoelektrani i gradu.Jedna trećina kasete je pod vodom, još nije isušena u ostalim djelovima pa ne mogu bageri da uđu da nasipaju dok se ne prisuši teren", poručio je Mitrović.

"Konačno u junu Pljevljaci više neće imati problema sa prašinom sa deponije Maljevac. Kvalitet izvedenih radova je izuzetno dobar".

Mitrović tvrdi da je pratio i rekultivaciju deponije u Mojkovcu i da može slobodno reći da se na deponiji Maljevac izvode mnogo kvalitetniji radovi.

Izvor: PV Informer

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.