Kenan Hrapović

Hrapović

"Medicinske, sestre, tehničari i babice neodvojivi su dio uspjeha zdravstvenog sistema"

Medicinske, sestre, tehničari i babice neodvojivi su dio uspjeha zdravstvenog sistema u svim okolnostima, a danas kada sa ponosom ističemo uspjeh crnogorskog zdravstva u borbi protiv Kovid 19 virusa s posebnom pažnjom kao društvo moramo naglasiti njihov učinak, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović povodom Međunarodnog dana sestrinstva.

"Vaš doprinos ovom rezultatu je nemjerljiv, Vaša posvećenost i žrtva ponos države, a odnos prema profesiji primjer za buduće generacije", dojaje se u čestitki ministra.

Danas su, kako je kazao, okolnosti za obilježavanje ovog dana izmijenjene.

"Nijeste u prilici da na uobičajen način proslavite svoj dan. Vi ste i danas na radnim mjestima, čvrsto riješeni da istrajete u svom pozivu, posvećeni životu i zdravlju svih nas", kazao je Hrapović.

Zbog toga, dodao je Hrapović, naša obaveza mora i sada i uvijek biti posebna briga o statusu, obrazovanju i uslovima u kojima rade medicinske sestre.

"S čvrstim obećanjem da ću nastaviti da zastupam interese Vaše profesije, čestitam Vam Međunarodni dan sestrinstva!", kazao je Hrapović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.