Onlajn obuka za korišćenje platforme Web of Science
Foto: UCG

UCG

Onlajn obuka za korišćenje platforme Web of Science

Onlajn obuka korišćenja platforme Web of Science za sve zainteresovane članove akademske zajednice Univerziteta Crne Gore biće organizovana u petak, 15. maja, u 10.00 sati, putem Zoom aplikacije.

Za onlajn obuku zainteresovani se mogu prijaviti putem linka: https://us02web.zoom.us/j/82116857159

Obuka će biti na engleskom jeziku, a prezentaciju će održati predstavnici kompanije Clarivate Analytics, sa kojom Univerzitet Crne Gore ima potpisani ugovor za dostupnost sadržajima ove platforme.

''Zahvaljujući dostupnosti sadržaja u okviru Web of Science baze podataka, istraživači Univerziteta Crne Gore su dobili priliku da koriste servise, pretraživačke i analitičke alate u okviru Web of Science, koji im mogu biti od značajne pomoći prilikom izbora naučne literature, pregleda atraktivnih istraživačkih oblasti i radova, sistematizacije i kategorizacije naučnih publikacija publikovanih od strane renomiranih svjetskih izdavača, odnosno bolju informisanost i veću dostupnost naučnih sadržaja'', saopštili su iz UCG.

Iz UCG objašnjavaju da Clarivate Analytics posjeduje i upravlja setom usluga koje su, uglavnom zasnovane na različitim vrstama analitike, a koje imaju za cilj da svojim korisnicima ponude mogućnost da ubrzaju porast inovacija u oblasti kojom se bave, pružajući im pouzdan uvid u podatke koje su im neophodni i omogućava brže otkrivanje, zaštitu i komercijalizaciju novih ideja.

Vizija kompanije Clarivate Analitics je, kako navode, da poboljša način na koji svijet stvara, te štiti i unapređuje inovacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.