AD Marina Bar

Prva plovila u barskoj marini očekuju narednih dan

Prva plovila u barskoj marini, koja će morati da se pridržavaju Akcionog plana Ministarstva pomorstva i saobraćaja, na osnovu mjera NKT, očekuju već narednih dana. Za sprovođenje i kontrolu plana zaduženi su Uprava pomorske sigurnosti i druge nadležne institucije.

Barska “Marina” AD, uprkos teškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa, spremno dočekuje otvaranje nautičke sezone.

“Nakon objave pandemije koronavirusa i zatvaranja luka i marina, zaposleni su se u našoj kompaniji posvetili obavljanju različitih radnih aktivnosti sa ciljem povećanja kvaliteta i operativnosti opreme i infrastrukture. Radili smo, prvenstveno, na modernizaciji i povećanju sigurnosti naše opreme, a urađen je i novi sidreni sistem vezova. Prema projektu tehničke zaštite, ugrađena je potrebna oprema i stavljen u funkciju novi monitoring video centar”, kazala je Dunja Delibašić, PR kompanije, koja je istakla da je dobrom organizacijom omogućeno nesmetano obavljanje procesa rada.

“Ono što je veoma bitno jeste da smo se u vanrednim okolnostima trudili da zadovoljimo potrebe naših klijenata, implementirajući razne načine poslovanja, kako fizički, na terenu, tako i putem brojnih komunikacionih platformi. Zahvaljujući tome što je Crna Gora prepoznata kao ‘corona free destinacija’, ovih dana očekujemo uplovljavanje prvih jahti u našu marinu”, navela je Delibašić, prenosi Bar Info.

Uprava pomorske sigurnosti, zajedno sa Graničnom policijom Jug i drugim službama, sprovodiće propisane mjere u svijetlu pandemije koronavirusa, prvenstveno obaveznog četrnaestodnevnog karantina svakog plovila koje uđe u naše teritorijalne vode.

“Karantin podrazumijeva zabranu izlaska svim putnicima i članovima posade, kao i obezbijeđenu fizičku i tehničku zaštitu. Plovilu može pristupiti samo agent koji je zadužen za dostavu namirnica i ostalih potrepština”, kazao je direktor Uprave za pomorsku sigurnost i upravljanje lukama, Safet Kočan.

On je pojasnio da će sve jahte dočekivati pripadnici Lučke kapetanije, inspekcijskih službi, carine, policije, kao i sanitarni inspektori, a agent broda je u obavezi da UPS dostavi podatke o plovilu i svim članovima posade, kojih ne smije biti na brodu više od 30.

“Osim podataka o jahti, članovima posade i putnicima,potrebno je da nam stavi na uvid i infomacije o posljednjim lukama u kojima je jahta boravila, najavu dolaska u teritorijalno more Crne Gore, vrijeme dolaska, kao i informaciju o tome ko je angažovani pomorski agent u našoj državi. Te podatke UPS dostavlja policijskim organima i sanitarnoj inspekciji koji donose rješenje o karantinu”, pojasnio je Safet Kočan.

Uprkos pandemiji, u Marini AD i Upravi za pomosku sigurnost i upravljanje lukama, očekuju značajne prihode od predstojeće nautičke sezone.

“Kao što znate, danas se svi suočavamo sa novim izazovima i izmijenjenim uslovima poslovanja. Marina Bar je uspješna kompanija koja ostvaruje dobre poslovne rezultate. To nam daje prostora da vjerujemo da, i pored vanrednih okolnosti, nautička sezona neće biti u potpunosti izgubljena”, kazala je predstavnica kompanije.

U Upravi za pomorsku sigurnost smatraju da će tome doprinijeti i nove mjere NKT i Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.