Odgađeno plaćanje poreskih obaveza vrijednosti 28 miliona eura
Ilustracija

Poreska uprava

Odgađeno plaćanje poreskih obaveza vrijednosti 28 miliona eura

Poreska uprava odobrila je odgađanje plaćanja poreskih obaveza vrijednosti 28 miliona eura za 7 000 privrednika. Kada je riječ o subvencijama države za isplatu zarada i poreza i doprinosa od 11.000 zahtjeva odobreno je 7.000 vrijednosti 7 miliona 8 stotina hiljada eura.

Više od 7 000 privrednika dostavilo je zahtjev za odgađanje plaćanja poreskih obaveza na zarade zaposlenih na 90 dana.

"Za 7 000 poreskih obveznika odobreno je odgađanje poreskih obaveza kroz 18.000 prijava vrijednosti 28. 000 000 eura", kazala je Milica Vuletić iz Poreske uprave, prenosi RTCG.

Kada je riječ o drugom Vladinom ekonomskom paketu podrške privredi koji se odnosi na subvencije za isplatu zarada i poreza i doprinosa, od 11 000 pristiglih zahtjeva, odobreno je 7.000 i ispaćeno 7,8 miliona eura.

Od 7,8 miliona eura isplaćenih subvenija vise od 3 miliona odnosi se na poreze i doprinose na zarade.

Za zabranjene djelatnosti i turistički sektor obezbjeđene su subvencije od 100% minimalne zarade, za ugoržene djelatnosti 50%, a za novozaposlene 70%.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.