Rižoto sa paradajzom na mediteranski način
Ilustracija

Rižoto sa paradajzom na mediteranski način

Kremasti rižoto na mediteranski način.

Sastojci:  

400 g paradajza iz konzerve

300 g svježeg paradajza

250 g pirinča za rižoto

1 glavica luka

2 čena bijelog luka

1 kašika maslinovog ulja

2 kašike putera

4 kašike parmezana

1 kocka za supu od povrća

2 kašike lista ruzmarina

2 kašike lista bosiljka

Priprema:

Isjeckajte paradajz i izmiksajte u blenderu. Rastvorite kocku za supu u litar vode, pa polovinu polako dodajte u blender miješajući paradajz.

Sipajte u šerpu, u ostatak supe i stavite da polako vri. Zagrijte puter i ulje u dubljoj šerpi, pa dodajte isjeckan crni luk i dinstajte oko 10 minuta, ili dok ne omekša.

Dodajte sitno sjeckan bijeli luk  i ruzmarin, kratko promiješajte, pa dodajte i pirinač i pržite jedan minut na tihoj vatri.

Polako dodajte vruću supu sa paradajzom. Često miješajte, dodajući pomalo supu da ne uvri. Posle dvadesetak minuta, rižoto će već da bude kremast jer će pirinač da upiju svu supu. 

Poklopite i ostavite da malo stoji. Promiješajte, dodajte bosiljak i servirajte posuto parmezanom.

Prijatno! 

 

Izvor: Lepa i Srećna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.