Rumunija donirala medicinsku opremu: Solidarnost i jedinstvo u borbi protiv koronavirusa
Nađi i Mulić

U okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU

Rumunija donirala medicinsku opremu: Solidarnost i jedinstvo u borbi protiv koronavirusa

Danas su predstavnici Generalnog inspektorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Rumunije realizovali donaciju medicinske opreme u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić je zahvalio Rumuniji što je realizovala ovu pomoć i, na taj način, pokazala da baštini evropske vrijednosti i njeguje prijateljske odnose sa Crnom Gorom.

„Današanja donacija predstavlja izraz evropske solidarnosti i jedinstva u borbi protiv koronavirusa i daje dodatni smisao i kvalitet naporima Vlade Crne Gore u borbi protiv ove globalne pošasti“, istakao je Mulić.

49882419012a6113b9914o

Prema njegovim riječima, ova donacija, takođe, pokazuje koliko je značajno biti član Mehanizma EU za civilnu zaštitu, putem kojeg je Crna Gora i u prethodnom periodu dobijala, ali i upućivala pomoć.

49881582433b6bbbd1148o

Medicinska oprema nabavljena je u okviru posebnog – rescEU instrumenta Mehanizma za civilnu zaštitu EU, a Rumunija je obezbijedila nabavku, distribuciju i koordinaciju ove pomoći.

Ambasador Rumunije u Crnoj Gori Ferdinand Nađi kazao je da je ova pomoć još jedan primjer solidarnosti država članica Evropske unije sa državama Zapadnog Balkana, kao i potvrda izuzetno dobrih odnosa vlada Rumunije i Crne Gore. Izrazio je očekivanje da će donirana oprema doprinijeti očuvanju zdravlja građana Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.