Montefarm raspisao teneder za nabavku 31.000 vakcina
Ilustracija

Vrijednost nabavke je 217.000 eura

Montefarm raspisao teneder za nabavku 31.000 vakcina

Apotekarska ustanova Crne Gore Montefarm raspisala je tender za javnu nabavku 31.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa u iznosu od ukupno 217.000 eura, za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, predmet javne nabavke se nabavlja po partijama i obuhvata nabavku 1.000 doza vakcina protiv gripa (inaktivisana rascijepljena i prečišćena) za obaveznu imunizaciju djece od šest do 36 mjeseci u iznosu od 7.000 eura i 30.000 doza vakcina protiv gripa (inaktivisana rascijepljena i prečišćena) za obaveznu imunizaciju lica starijih od tri godine u iznosu od 210.000 eura.

Ponude se mogu slati najkasnije do 19. maja, a krajnji rok cjelokupne isporuke je 15. oktobar.

"Nedostatak ljekova-vakcina protiv sezonskog gripa može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana, pa je neophodno da se postupak javne nabavke sprovede u kraćem zakonom dozvoljenom roku. Skraćenjem roka se ne ugrožava konkurentnost postupka niti jednakost ponuđača, jer se radi o proizvodima koji se nabavljaju svake godine kao i o poznatom tržištu", navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Izvor: Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.