Crna Gora opredijeljena da podrži sportiste: Bez smanjenja izdvajanja za sport
Nikola Janović

Besplatni pregledi sportistima

Crna Gora opredijeljena da podrži sportiste: Bez smanjenja izdvajanja za sport

Ministar sporta Nikola Janović poručio je da je Crna Gora i u doba krize izazvane koronavirusom, stala iza svojih sportista i sportskih saveza.

Janović je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao da su pojedine zemlje regiona već smanjile izdvajanja za sport, ali da je Crna Gora opredijeljena da podrži sportiste.

"Pa tako svi naši sportisti, pogotovo oni koji su stipendirani kao talentovani, oko 300 njih će dobiti sve stipendije do kraja godine kako je i predviđeno", poručio je Janović.

On je ponovio da su Vlada i resorno ministarstvo stali iza COK-a i nacionalnih saveza.

"Moram da kažem da su savezi pokazali odgovornost i solidarnost, da je tu nekih oko pola miliona eura koji će biti u naredna dva mjeseca opredijeljena klubovima", kazao je Janović.

Ministar je najavio i pomoć za dječji sport, odnosno subvencioniranje članarine u određenim sportovima.

"Sufinansiraćemo članarine u sportskim klubovima, kako bi pomogli roditeljima da se njihova djeca lakše uključe u sportske aktivnosti, jer je važno da snažimo bazu crnogorskih sportista, a djeci sport učinimo dostupnim", kazao je Janović.

Janović je podsjetio da su, nakon skoro dvomjesečne pauze, krenuli individualni treninzi, za 8 dana će i kolektivni, a od 1. juna takmičenja, ali bez publike.

"Zdravlje naših sportista je naš prioritet i zato će Zavod za sportsku medicinu, nedavno formiran od strane Vlade Crne Gore,omogućiti besplatne preglede sportistima jer je cilj pravilno utvrđivanje zdravstvene sposobnosti za bavljenje sportom", ističe Janović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.