Hrvatska: Potvrđeno 11 novooboljelih od COVID-19, uvode se nužne mjere za Brač
Ilustracija

Hrvatska: Potvrđeno 11 novooboljelih od COVID-19, uvode se nužne mjere za Brač

Iz Stožera civilne zaštite Hrvatske u nedjelju su objavili da je potvrđeno 11 novooboljelih osoba od COVID-19. Tako je u Hrvatskoj do sada potvrđeno ukupno 2.187 osoba zaraženih novim koronavirusom, 1.764 ih se oporavilo, a 90 preminulo, prenosi Anadolija,

Takođe, iz Stožera civilne zaštite Hrvatske kazali su da su danas donijeli četiri odluke, i to: izmjenu odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja, sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, izmjenu i dopunu odluke o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, stavljanju izvan snage odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj i odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za ostrvo Brač na području Splitsko-dalmatinske županije.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske juče je donio dvije odluke, a to su: odluka o izmjenama i dopuni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske i odluka o uvođenju nužne epidemiološke mjere za otok Brač na području Splitsko-dalmatinske županije.

“Pridržavanje svih do sada donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svako mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje porodice i sugrađana. Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s COVID-19 u odnosu na boravak u porodičnom domu odnosno domaćinstvu“, zaključili su iz Stožera civilne zaštite Hrvatske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.