Na trećem spratu kuće u frižideru pronašao zmiju(FOTO)

Zastrašujući prizor zatekao je vlasnika jedne kuće u hrvatskom Solinu kada je u frižideru pronašao zmiju.

Samo pola sata trebalo je vatrogascima DVD-a Solin da izađu na intervenciju, odrade je i vrate se u stanicu. Oko 5.50 sati stigao im je poziv iz Centra 112 kako je vlasnik kuće u naselju Bubići na trećem spratu kuće pronašao zmiju.

Uzeli su opremu za hvatanje i dok su komšije još spavale, oni su ekspresno odradili akciju. Zmija se zavukla u kuhinju te su je našli u frižideru. Nije se puno opirala hvatanju te su je stavili u kantu i iznijeli. Vlasnik kuće bio im je zahvalan, prenosi "24sata.hr". 

"Zmija je dobro. Odnijeli smo je na sigurno u prirodu, daleko od kuća da ima mir",  kazali su kratko vatrogasci.

Biolog Toni Koren iz udruženja "Hyla", koja se bavi proučavanjem i zaštitom gmizavaca, vodozemaca i insekata, rekao je da se radi o mladom četvoroprugom smuku.

"To je potpuno bezopasna zmija. Korisna je ljudima jer im jede miševe i štakore oko kuća. Moram napomenuti kako je zaštićena zakonom", kazao je Koren.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.