Beograd: Kolona demonstranata ispred RTS
Foto: N1

Protest sa zahtjevom odlaganja izbora

Beograd: Kolona demonstranata ispred RTS

Protest koji organizuje pokret "Svijetlo" nekadašnjeg člana Dveri Srđana Noga održan jedrugi dan zaredom u Beogradu, a sa zahtjevom da se odgode izbori.

Protest je počeo oko 17 sati na Trgu Republike u Beogradu, a učesnici su se zatim uputili centralnim gradskim ulicama. Kolona je otišla i do zgrade RTS, prenosi N1.

Tokom jučerašnjeg protesta, učesnici su se prošetali od Trga do Narodne skupštine, gdje se protest završio.

Nogo je ranije rekao za agenciju Beta da je zahtjev protesta odgađanje izbora, najavljenih za 21. jun, uz ocjenu "da se oni ne mogu da održe".

Traži se i formiranje "tehničke, prelazne vlade" za period od šest do 12 meseci, da bi se "svim političkim učesnicima obezbijedili ravnopravni uslovi za izbore".

Među zahtjevima je i da vlasti objave spisak birača u inostranstvu, spisak građana s dvojnim državljanstvom, da podaci o tome ko je glasao na izborima budu javni i dostupni, da se "omogući slobodan rad medijima".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da "vlast dopušta da svi koriste pravo na skupove", ali da učesnici tih skupova krše mjere koje preporučuje struka. On je izjavio i da je cilj države da pokaže da se neće da uplaše onih koji žele da je uruše, te da nastoji da očuva demokratske vrijednosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.