Farmaceut umro pošto je na sebi ispitivao
Ilustracija

Indija

Farmaceut umro pošto je na sebi ispitivao "lijek" za kovid-19

Indijski farmaceut je umro, a njegov šef je završio u bolnici pošto su popili proizvod koji su sami napravili i za koji su vjerovali da će biti lijek za kovid-19, saopštila je policija.

Obojica farmaceuta su radila u kompaniji koja se bavila fitoterapijom i na sebi su ispitivali "lijek" koji je bio spoj azot oksida i natrijum nitrata. Ispitivanje su vršili u jednoj kući u Čenaju, na jugoistoku Indije.

K. Sivanesan (47) je preminuo na licu mjesta, rekao je načelnik policije Ašok Kumar. Policija je dodala da je pripremajući lijek sam istraživao po internetu, a sastojke je kupio na pijaci u Čenaju.

Indija je do sada registrovala skoro 60.000 zaraženih koronavirusom, a u zemlji je bio uveden strog karantina kako bi se suzbilo širenje zaraze. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.