Preminuo Litl Ričard u 87. godini

Legenda rokenrola, američki muzičar Litl Ričard, preminuo je u 87. godini, prenose svjetski mediji.

Svjetsku muzičku scenu uzdrmao je 1956. godine svojim energičnim nastupom na klaviru i pjesmom "Tutti Frutti", a uslijedili su hitovi “Long Tall Sally”, “Rip It Up”, “Lucille”, “Good Golly Miss Molly"...

Iako od se od 1958. nije našao u prvih deset na muzičkim top listama, uticaj Litl Ričarda na nadolazeći roknerol talas bio je nemjerljiv.

Njegove pjesme obrađivali su mnogi muzičari, počevši od Bitlsa, Everly Brothersa i Kinksa, preko Creedence Clearwater Revivala do Elvisa Kostela i Scorpionsa, prenosi N1.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.