Zašto radnici bjelopoljskog Centra za djecu sa posebnim potrebama nijesu dobili obećane veće plate za 15%?
Bijelo Polje

SNP Bijelo Polje pita

Zašto radnici bjelopoljskog Centra za djecu sa posebnim potrebama nijesu dobili obećane veće plate za 15%?

Socijalističku narodnu partiju Crne Gore nimalo ne čudi činjenica ogromnog odliva medicinskih radnika iz naše države.

 Korona virus je trenutno zaustavio taj proces, ali i sada moramo da podsjetimo da, za razliku od crnogorskih minornih plata u zdravstvu, u zemljama evropskog standarda prosječna zarada medicinskih sestara se kreće oko 2.500 eura, dok ljekar specijalista ima preko 4.000 eura - navode iz bjelopoljskog SNP-a čije je predsjednik dr Radosav Nišavić.

Podsjećaju da je u tom pravcu SNP više puta predlagala povećanje zarada, jer novac za to postoji, ali očigledno ne i politička volja vladajuće elite.

Govoreći o najavljenom povećanju zarada svim zdravstvenim radnicima iz Snp-a navode da radnici bjelopoljskog Centra za djecu sa posebnim potrebama nijesu dobili obećanih 15 posto povećanja zarade.

"Otvoreno pitamo zašto je to tako, da li ista praksa važi i za ostale Centre ovoga tipa. Da samo podsjetimo da pomenuti Centri rade u okviru Domova zdravlja, a plate primaju od Ministarstva zdravstva.Po kom osnovu dijelite zdravstvene radnike  i je li logično da svi oni dobiju obećano povećanje bez obzira na prirodu posla?", pitaju iz SNPa.

SNP poziva resorno ministarstvo i predsjednika Vlade da, makar u ovoj teškoj situaciji, ne dijele zdravstvene radnike ni po kom osnovu, jer to im, navode, ni zakoni po mjeri DPS-a ne dozvoljavaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.