Groblje kućnih ljubimaca u Podgorici  elementarna potreba a ne hir
ilustracija

Prijatelji životinja pozivaju da se krene u realizaciju projekta

Groblje kućnih ljubimaca u Podgorici elementarna potreba a ne hir

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica, prije godinu dana, podnijela je Glavnom gradu Inicijativu za izgradnju groblja za kućne ljubimce u Podgorici.

"Pomenuta Inicijativa je tada naišla na podršku ogromnog broja naših sugrađana, a kako i ne bi, kad gotovo pola domaćinstava u Glavnom gradu ima kućnog ljubimca, a samim tim i veliki problem nakon što isti ugine. I ne samo to, ne propisno sahranjivanje kućnih ljubimaca u parkovima i na javnim površinama predstavlja opasnost zbog širenja zaraze", saopštio izvršni direktor te NVO Dragoje Vlahović.

Objasnio je da bi projekat kroz održavanje grobnih parcela bio finansijski samoodrživ, i da glavni grad ne bi imao finansijskih poteškoća.

Vlahović je rekao da su očekivali da zbog svega navedenog, ali i zbog činjenice da je Podgorica postala član Zelenih gradova Evrope, te da je jedan od rijetkih glavnih gradova u istoj, koji nema groblje za kućne ljubimce, Inicijativa naići na podršku Glavnog grada, te da će se ubrzo krenuti u njenu realizaciju.  

"Međutim, na naše, ali i iznenađenje mnogih naših sugrađana, zvaničnici Glavnog grada po ovom pitanju za godinu dana nisu uspjeli da urade ništa više od podnošenja zahtjeva za izmenu Detaljnog urbanističkog plana, kako bi se odredila lokacija za izgradnju groblja. Dakle, bez preciziranog datuma početka i završetka radova i bilo kakvih drugih detalja. Ako se godinu dana čekalo na to da se uputi inicijativa za izmenu urbanističkog plana, onda se da naslutiti da će se na finiširanje projekta čekati još mnogo godina, što je neprihvatljivo”, poručuje Vlahović.

On je kazao da u ime organizacije Prijatelji životinja, ali i u ime građana Glavnog grada apeluje na gradonačelnika da krene u realizaciju projekta, ne traže razloge odugovlačenja u birokratskim preprekama, jer kako je izjavio - "ko hoće nađe način".

Napomenuo je da se ne radi o ničijem hiru, već o elemnetarnoj potrebi svakoga ko ima kućnog ljubimca.

Vlahović je apelovao da se bez odlaganja krene u realizaciju projekta.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.