Više od 1.600 mrtvih od koronavirusa u SAD u posljednja 24 časa
Ilustracija

Ukupan broj preminulih porastao na 77.178

Više od 1.600 mrtvih od koronavirusa u SAD u posljednja 24 časa

U SAD je u posljednja 24 časa od korona virusa umrlo 1.635 osoba tako da je ukupan broj preminulih porastao na 77.178, saopštio je u subotu Univerzitet Džons Hopkins.

U SAD je u tom istom periodu zaraženo 29.079 osoba, čime je ukupan broj inficiranih porastao na 1,28 miliona, prenosi Beta.

Gotovo 200.000 osoba je izliječeno od virusa, naveo je američki institut podsjećajući da se u SAD od 1. aprila dnevni broj smrtnih slučajeva ne spušta ispod 1.000.

Predsjednik Donald Tramp se uprkos tome zalaže za brzo oživljavanje privrede koja je ugrožena uvođenjem mjera u borbi protiv korona virusa.

Pandemija tog virusa je za dva mjeseca uništila radna mjesta otvorena tokom deset godina privrednog rasta i zbog toga se stopa nezaposlenosti može uporediti sa krizom tridesetih godina 20. vijeka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.