Foto: Vlada Crne Gore

Mujević za VN

"Radovi na auto-putu u samom finišu, očekujemo datum povratka kineskih radnika"

Radovi na auto-putu su u samom finišu izvođenja sa procentom završenosti blizu 90 odsto od ugovorenih radova, kazao je direktor Monteputa Jonuz Mujević.

Kompanija CRBC priprema neophodnu dokumentaciju vezanu za povratak radnika na gradilište prioritetne dionice i ovih dana očekujemo odgovore i tačne datume povratka radnika, kazao je Mujević u intervjuu Vikend novinama.

"U ovom trenutku izvjesno je da će izgradnja prioritetne dionice Bar Boljare kasniti iz razloga što glavni izvođač radova CRBC nije u mogućnosti da vrati radnike iz Kine na gradilišta na auto-putu, pravdajući se “višom silom” zbog pandemije korona virusa. U tom smislu, Kinezi su uputili zahtjev upravljaču projekta Poslovnoj jedinici za implementaciju projekta auto-puta Bar-Boljare za produženje roka izgradnje auto-puta.

Ovakva klauzula je definisana Ugovorom o izvođenju radova. U toku je postupak ocjene osnovanosti zahtjeva. Kineski izvođač priprema neophodnu dokumentaciju vezanu za povratak radnika na gradilište, tako da ovih dana očekujemo odgovore i tačne datume povratka radnika", kazao je Mujević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.