Srbija: Fakulteti kreću sa radom 15. maja, ispitni rokovi uz sve mjere zaštite
Ilustracija

Srbija: Fakulteti kreću sa radom 15. maja, ispitni rokovi uz sve mjere zaštite

Visokoškolske ustanove u Srbiji kreću sa radom 15. maja, uz poštovanje preventivnih mjera.

U Srbiji nije planirano klasično održavanje predavanja, već se sva predavanja završavaju onlajn, u maju.

Ispitni rokovi, počev od aprilskog ispitnog, biće održani uz sve mjere zaštite javlja RTS.

Ministarstvo prosvjete , nauke i tehnološkog razvoja te zemlje zbog različitih i u nekim situacijama pogrešnih interpretacija u javnosti, a u vezi sa aktivnostima na nivou visokog obrazovanja, objavilo je da:

1. U sklopu priprema za nastavak akademske školske godine, visokoškolske ustanove će da krenu sa radom od 15.05.2020. godine, uz poštovanje preventivnih mjera.

2. Nije planirano klasično održavanje predavanja, već da se sva predavanja završavaju onlajn, u maju.

3. Visokoškolske ustanove imaju obavezu, da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", odnosno opštim uputstvom za primjenu preventivnih mjera na univerzitetima/fakultetima, akademijama strukovnih studija i visokim školama vezano za KOVID-19, organizuju obaveze studenata, tako da oni budu u minimalnom broju prisutni na visokoškolskim ustanovama i u studentskim domovima, kako bi se obezbjedilo održavanje socijalne distance i pridržavanje svih ostalih preventivnih mjera.

4- Na pojedinim visokoškolskim ustanovama (medicinskim, tehničkim, prirodno-matematičkim ...) biće neophodno održavanje praktičnih/laboratorijskih vježbi, čiju će dinamiku da definiše sama visokoškolska ustanova.

5. Svi studentski domovi su dezinfikovani i spremni za prijem studenata u malom broju i u skladu sa preporukama vezano za KOVID-19.

6. Ispitni rokovi, počev od aprilskog ispitnog roka, biće održani uz sve mjere zaštite. Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja obezbjedilo je sredstva zaštite za visokoškolske ustanove i studentske domove.

7. Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, oko svih preporuka konsultovali su se sa KONUS-om, KASSS-om, SKONUS-om, SKASSS.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.