Počinje emitovanje pripremnih časova za maturante i polumaturante
Milica Lekić, Foto: Skupština Crne Gore

Lekić najavila

Počinje emitovanje pripremnih časova za maturante i polumaturante

Milica Lekić potparolka Ministarstva prosvjete, najavila je početak emitovanja pripremnih časova za polumaturante i maturante, na tri kanala, i saopštila da su određene novinarske kuće ustupile svoje kapacitete u cilju štampanja testova.

"Od sjutra počinje emitovanje pripremnih časova za polumaturske, maturske i stručne ispite na tri kanala: TVCG 2, Uči doma 1 i Uči Doma 2. Emitovaće se tri predmeta: Engleski jezik, Matematika, Crnogorski-srprski, bosanski i hrvatsk ijezik i književnost. Snimljeno je preko 20 pripremnih predavanja. Emitovanja će biti organizovana u toku ovog i narednog vikenda. Takođe, svi video - materijal će od sjutra biti dostupni na Uči Doma YouTube kanalu, te na sajtu Uči Doma i aplikaciji", saopštila je Lekić.

U saopštenju je kazala da su dnevne novina “Dan” objavile testove za maturante 4. 5. i 6. maja,  Dnevne novine dodatne testove za maturante 7. i 8. maja, Pobjeda testove za polumaturante objavljuje 7. 8. i 9. maja, a “Vijesti” testove za stručne škole 11. 12. i 13. maja.

"Svi portali ustupili su besplatno prostor za banere Uči Doma sadržaja. Osim toga, sve dnevne novine su, bez razmišljanja, stavile obrazovanju svoje kapacitete na raspolaganje, i tu trenutno mislim na besplatnu štampu pripremnih testova za polumaturante i maturante. Generalno, dugujemo zaista veliku zahvalnost medijima zato što su prepoznali trenutak kada je njihova podrška ključna”, rekla je Lekić.

Željka Radulović, direktorica marketinga Pobjede poručila je da je uoči eksterne provjere znanja za učenike završnih razreda osnovnih škola, smatrali da su u obavezi da djeci omoguće da dobiju besplatno pripremne testove i na taj način podržie napore Ministarstva prosvjete, u dijelu projekta Uči Doma. 

"Vrijeme epidemije virusom Covid-19 izazov je za sve, kako za učenike koji završavaju osnovnu školu, tako i za njihove roditelje, i sigurno da im nije bilo lako učenje u potpuno promijenjenim okolnostima. Ipak, nadamo se da smo im bar malo pomogli u pripremi završnih, eksternih ispita, pa za nas nije bilo ni u jednom momentu dileme da li podržati ovu akciju i da li podijeliti testove uz našu novinu”, zaključila je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.