San Francisko plaća duvan, alkohol i marihuanu beskućnicima da bi spriječili širenje koronavirusa
Foto: WSJ

Kalifornija peta najugroženija država u Americi

San Francisko plaća duvan, alkohol i marihuanu beskućnicima da bi spriječili širenje koronavirusa

San Francisko je odlučio da beskućnicima koja su zavisnici, nabavljati alkohol, duvan ili medicinski kanabis da bi ih odvratili od izlazaka iz hotela i potencijalnog širenja virusa korona.

Kalifornija, peta najugroženija savezna držva po broju oboljelih i umrlih od virusa korona, obezbjedila je 15.000 hotelskih soba za smještaj beskućnika tokom pandemije i nekima od njih nabavlja besplatne ljekove, alkohol, duvan i medicinsku marihuanu, prenose Nezavisne.

Sve to je dio projekta čiji je cilj da se umanji šteta, a sredstva koja se izdvajaju u tu svrhu nisu iz bužeta odnosno ne dolazi od poreskih obveznika.

U hotelima u San Francisku smješteno je i 270 beskućnika koji su ili testirali pozitivno na virus korona ili su visoko podložni infekciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.