U BiH raspisani lokalni izbori, očekuju se 4. oktobra
Foto: Beta

U BiH raspisani lokalni izbori, očekuju se 4. oktobra

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je danas raspisala lokalne izbore u BiH koji se očekuju 4. oktobra.

Odluka o rokovima za sprovođenje izbora biće donijeta kada se obezbijede sredstva za njihovo održavanje.

Na izborima će neposredno da se biraju 64 opštinska vijeća u Federaciji BiH, 56 skupština opština u Republici Srpskoj, 120 načelnika opština u BiH, 14 gradskih vijeća u FBiH, sedam skupština gradova u RS, 22 gradonačelnika u BiH, kao i Skupština Distrikta Brčko.

Izbori nijesu raspisani samo za vijećnike Gradskog vijeća Mostara. Navedeno je da će tamo da budu raspisani "kada se steknu neophodni uslovi".

CIK je zaključio i Centralni birački spisak sa 6. majem 2020. godine: ukupan broj upisanih birača je 3.374.364, u šta su uključena i 100.474 birača iz Mostara, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.